fbpx

Ako u nás prebieha náborový proces programátora?

Vieme, že zmena práce môže byť často stresujúca záležitosť. Preto sme pre teba pripravili tento článok, ktorým ti priblížime náborový proces programátora u nás v Altamira Softworks. Za pár minút zistíš jeho priebeh a čo všetko od neho môžeš očakávať. Zakladáme si na transparentnosti a efektivite celého procesu a preto sa vždy snažíme poskytnúť promptnú spätnú väzbu. Od bodu, kedy sa skontaktujeme, vie celý proces prebehnúť do týždňa, vrátane dobrovoľnej a preplatenej skúšky u nás. Akej skúšky? Čítaj ďalej!

Pracovné pozície, alebo u nás skôr roly, nemáme “vytesané do kameňa”. Hoci sa uchádzaš o konkrétnu rolu, svojou šikovnosťou a nápadmi sa vieš posunúť v zásade kamkoľvek. V Altamire si určite nájdeš priestor na sebarealizáciu a vďaka otvorenosti nášho prostredia, dokážeš ovplyvňovať beh vecí v reálnom čase – tak, aby si bol spokojný. Nepáčia sa Ti technológie? Navrhni zmenu, nikto Ti nepovie bezdôvodné nie. Otravujú ťa repetitívne tasky? Zautomatizuj ich a získaj bodík v našom detailne prepracovanom Career Pathe. V našom prostredí spolupracuješ so skúsenými vývojármi, učíme sa jeden od druhého, zdieľame vedomosti a posúvame sa vpred. Seniori pracujú na väčších projektoch s náročnými úlohami, pri ktorých vedia využiť a zaškoliť aj juniorov, alebo stredne pokročilých developerov. 

Zaslaním životopisu k nám do Altamiry odštartuješ štvordielny proces, na konci ktorého budeš mať lepšiu predstavu o tom kto sme, ako pracujeme, a aké by to bolo, keby si bol súčasťou tímu.

náborový proces programátora

1. Interview

O pozíciu u nás v Altamire sa môžeš uchádzať cez Profesia.sk, LinkedIn, alebo priamo tu na našom webe. Krátko po obdržaní tvojho životopisu si náš HRista Lukáš s tebou dá 10 – 15 minútový screeningový hovor, aby v rýchlosti prezistil tvoje znalosti. Následne si pozvaný na 30 – 60 minútový pohovor, na ktorom sa snažíme zistiť viac o tebe, tvojich vedomostiach a skúsenostiach. Pre obe strany je to tiež príležitosť zistiť, ako zapadáš do nášho firemného “vibu” a či budeš spokojný s našou DNA. Keďže  si zakladáme na transparentnosti a už od začiatku vzťahu jednáme na rovinu, môžeš položiť akékoľvek otázky o pozícií, pracovnom procese, našej kultúre alebo hocičom, čo by ťa mohlo zaujímať.

2. Tech challenge

Po úspešnom pohovore sa dostávaš do druhého kola, ktoré sa nesie v znamení “technologickej výzvy”. V tomto technickom kole si vyskúša tvoje zručnosti jeden z našich seniornejších programátorov – Mišo, Maťo alebo Ilija. Mišo a jeho doktorandská minulosť Ťa pochallenguje aj po teoretickej a filozofickej stránke, pospomínaj si aké knižky si čítal :-). Úlohy, ktoré dostaneš sú založené na reálnych skúsenostiach zpredchádzajúcich projektov, či metodologickej skúšky, s cieľom priblížiť ti našu bežnú prácu a fungovanie projektov. Zároveň si v tomto kole preveríme tvoje technické skúsenosti, vedomosti v oblasti konkrétnych technológií a schopnosť adaptovať sa na nové podmienky a prostredie. Nie je to len o hard-skilloch, sledujeme aj spôsob, akým komunikuješ, riešiš problém a pristupuješ k zadaniu. Práve komunikačné skilly sú to, čo ťa môže predurčiť na rolu, o ktorej si možno ešte ani neuvažoval.

3. Skúška (voliteľné) 

Chápeme, že neznáme prostredie môže byť zastrašujúce a nechceme, aby si mal pocit, že kupuješ mačku vo vreci. Preto máš u nás možnosť si prácu najprv vyskúšať na 1 až 3 dni, počas ktorých sa dozvieš, aké to je skutočne pracovať v Altamire. Skúška je samozrejme platená pretože veríme, že čas je to najcennejšie čo máme a určite nechceme, aby si niečo robil zadarmo. Budeš totiž pracovať na nejakom konkrétnom čiastkovom zadaní na konkrétnom projekte a možno výsledky tvojej práce budú naozaj použité. 

Takáto skúška pomáha obom stranám odhaliť vzájomnú kompatibilitu. Vyskúšaš si, aké je to robiť u nás, na našich projektoch a s našimi ľuďmi. Nám to zasa dá lepšiu predstavu o tvojom štýle práce, komunikácií a efektivite. 

4. Ponuka 

Prebehli všetky kroky k obojstrannej spokojnosti? Vitaj v tíme! Toto je posledný míľnik, v ktorom sa dohodneme na plate a dátume nástupu (samozrejme čím skôr tým lepšie, lebo projekty sú už na stole).  Chceš pracovať na TPP, freelancovať alebo mať skrátený úväzok? Nepracovať napríklad v piatky alebo mať úplne individuálnu pracovnú dobu? V Altamire je všetko vecou dohody a jediné čo požadujeme – dodržiavať pravidlá, ktoré si spoločne nastavíme.

Pozri si našu aktuálnu ponuku pracovných pozícií a pomôž nám s projektami 🙂 

Takto opisuje proces náš programátor Marián

 

Prečo Altamira? 

Firma & Tím

Sme aktuálne 30-členná rastúca IT firma so zaujímavými projektami z celej Európy aj mimo nej a uvoľnenou firemnou kultúrou. U nás sa nemusíš báť zložitého korporátneho reportovania a komplikovanej hierarchie. Vďaka teal manažmentu a flat štruktúre sa celý tím riadi sám. 

Podobne ako naši klienti, aj naši kolegovia sú z odlišných kútov Slovenska či sveta. Jedinečnosť každého z nich nám pomáha zlepšovať naše služby a sprístupňovať ich širokému publiku. Práve naše rozdiely nás robia všestrannými. Sme super kolektív s technickými znalosťami, o ktoré sa medzi sebou ochotne delíme.  

Klienti & Projekty

Veľká časť našich klientov pochádza zo zahraničia, obzvlášť z nemecky hovoriacich krajín, a častokrát sú to známe a prestížne inštitúcie. Pracujeme na projektoch z rôznych odvetví, ako napríklad pharma, fintech, kultúra, cestovný ruch, či transport. Je to teda príležitosť pre teba robiť na zajímavých výzvach, ktoré majú vplyv, veľa sa naučiť a získať cenné skúsenosti v odlišných oblastiach. Pracujeme pre firmy ako je Union poisťovňa, štátne inštitúcie ako napríklad Štátny ústav na kontrolu liečív, či Slovenské národné divadlo, farmaceutické firmy Novartis, Pfizer či Merck ale aj mnoho dobre financovaných startupov z celého sveta.

Benefity

Máme všetky mainstreamové výhody, ako napríklad multisport karta, teambuildingy, firemné raňajky, či grilovačky. Okrem toho ti však ponúkame aj:

  • voľnosť a flexibilnú pracovnú dobu
  • špičkové technológie (takmer celá firma je na Macbookoch)
  • jazykové kurzy podľa vlastného výberu
  • možnosť pracovať v office, remote, alebo kombinovane 
  • Tech Talks – pravidelné meetups, na ktorých sa učíme nové témy 

 

Viac sa dozvieš v článku: Ako sa pracuje u nás v Altamira Softworks

Top