fbpx

Ako sa pracuje v Altamira Softworks

Uvažuješ o zmene prostredia, práce, projektov? Alebo hľadáš novú prácu, lebo sa chceš konečne niekam posunúť a spoznať nový kolektív? Dúfaš vo vyšší plat? Uznávame, možností máš veľa. Vieme, že v Bratislave a okolí si šikovní zamestnanci v IT môžu vyberať, ale pokiaľ nechceš, aby tvoje CV vyzeralo podozrivo, tiež nie je v tvojom záujme prácu meniť pričasto.

altamira office

Práca v Altamira Softworks

Preto si určite chceš vybrať dobre a pokiaľ možno v práci zotrvať čo najdlhšie. Prečítaj si, ako pracujeme u nás v Altamira a prečo si myslíme, že je to ideálne miesto ako sa kariérne, osobne aj technicky posunúť na novú úroveň.

Vieme, že v Bratislave a okolí si šikovní zamestnanci v IT môžu vyberať, ale pokiaľ nechceš, aby tvoje CV vyzeralo podozrivo, je v tvojom záujme vybrať si správne a nemeniť prácu pričasto.

Sme malá firma s veľkými a zaujímavými projektami, veľmi efektívnym riadením, maximálne uvoľnenou firemnou kultúrou a manažmentom založeným na princípe „Teal“. Nemáme hierarchie, nikto nikomu nereportuje, máme minimum „tabuliek“ a tím sa manažuje sám.

Čítaj ďalej, uvidíš, že za pokus to stojí!

Pracovná doba

Je na tebe, ako si zariadiš pracovnú dobu. Máme kolegov, ktorí robia úplne štandardný pracovný čas, no máme aj takých, ktorí robia po víkendoch a cez týždeň majú niektoré dni voľné, a aj takých, ktorí nerobia plný pracovný čas a venujú sa aj svojim súkromným projektom či skrátka si doprajú dlhší víkend.

U nás v Altamira sa nehráme na nejaké povinné dochádzky len preto, aby každý sedel v práci, lebo „to tak má byť

Dôležité je mať dohodnuté nejaké rozumné pravidlá, ktoré sa následne dodržiavajú, aby sme s tvojím pracovným časom mohli korektne kalkulovať pri plánovaní našich projektov. 

U nás v Altamira sa nehráme na nejaké povinné dochádzky len preto, aby každý sedel v práci, lebo „to tak má byť“. Je však dôležité, aby si komunikoval s celým svojím mikro tímom a pokiaľ sú všetci na tvojom projekte OK s tým, aby si chodil na 12-tu, v poriadku. Dôležité je stíhať dohodnuté stretnutia, termíny a prispôsobiť svoju pracovnú dobu kolegom projektu, na ktorom pracuješ. Treba len komunikovať a všetko je možné. Absolútna voľnosť však musí byť vyvážená tvojou absolútnou zodpovednosťou za svoje rozhodnutia. Pokiaľ tvoje rozhodnutie chodiť do práce na 12:00 spôsobí niekde problém, určite sa o tom dozvieš.

Miesto práce

V pohode si ber prácu aj na domov, ak ti to tak viac vyhovuje. Máme kolegov, ktorí robia 2-3 dni z domu a 2-3 dni z officu, takých čo robia úplne remote, ale aj takých, ktorí preferujú kanceláriu. Máme priestory pár krokov od Hlavnej stanice v BA, takže do ktorejkoľvek časti mesta sa dostaneš veľmi pohodlne. Ani s parkovaním to tu zatiaľ nie je tragédia. A ak nie si z BA a zvykneš cestovať domov vlakom (lebo to je eko), oceníš, že na stanicu prejdeš pešo.

Technológie

Robíme na Macoch, všetci, je to tu taký štandard. Ale ak ti viac vyhovuje Windows či Linux, žiadny problém, tvoja chyba :-). Aj tak ťa časom presvedčíme. Hardware ti zabezpečíme taký, aby tvoja robota odsýpala a nesťažoval (či nevyhováral?) si sa na nedostatok výkonu.

Vyvíjame sa spolu s technológiami. Staré znalosti nezabúdaš, ale ťažíš z nich.

Backendy robíme v PHPčku, v čom inom. Máme mnoho projektov na frameworkoch ako CakePHP a Nette, budúcnosť vidíme aj v Laraveli. Experimentujeme s OctoberCMS, ale nestratíme sa ani vo WordPresse či Drupali. Na Slovensku sme jedným z mála certifikovaných partnerov Shopware, čo je nemecká eshopová jednotka. Mimochodom áno, veľa robíme pre nemecky hovoriace krajiny, ak vieš po nemecky, je to malé bezvýznamné plus!

altamira web summit

Manažment a tím v Altamira

Viac z našich developerov je fullstack, ale hľadáme aj fakt špecializovaných programátorov. Fullstack vzniká u nás historicky. Vyvíjajú sa technológie, a my sa prispôsobujeme, staršie znalosti však nezabúdaš, ale ťažíš z nich.

Nemáme žiadnu fixnú firemnú hierarchiu, tvoji “nadriadení” budú nadriadení nie preto, že to niekto povedal, ale preto, že si svoju autoritu získali svojimi skúsenosťami a schopnosťami.

Na projektoch pracujeme v mikrotímoch, v ktorých sa líder určí sám, spravidla ten najskúsenejší. Budeš sa veľa učiť, nielen o programovaní ale aj o komunikácií a spolupráci.
Tam, kde to má zmysel, používame niektoré agilné praktiky SCRUMu, ale netvárime sa, že implementujeme SCRUM v celej jeho kráse a sile. Viac ako plánovaniu, manažovaniu či odhadovaniu sa venujeme realite a prispôsobujeme sa aktuálnemu stavu.

manazment altamira

Benefity

Buzzword roka. Všetci majú multisportky, všetci maju záhrady, grilovačky, teambuildingy, športové aktivity, firemné raňajky, ovocíčko, sladkosti, raw koláčiky, bla bla bla. Áno, aj my :-). Ale myslíme si, že jedným z najväčších benefitov je voľnosť a flat štruktúra. Počul si o teal managemente? Ak nie, nevadí, vysvetlíme. Skrátka: nemáme žiadnu fixnú firemnú hierarchiu, tvoji “nadriadení” budú nadriadení nie preto, že to niekto povedal, ale preto, že si svoju autoritu získali svojimi skúsenosťami a schopnosťami. Uvidíš.
A okrem toho – radi sa v Altamira vzdelávame. Lektori ťa pridú naučiť po nemecky, anglicky, či inak priamo do firmy. Pokojne aj 1:1, aby tvoj progres bol čo najrýchlejší. Na najbližšom Websummite v Lisabone si potom lepšie užiješ všetky prednášky top spíkrov 🙂

softvérová firma

Na záver

Si ešte študent?

Tak sa ozvi. Môžeš si urobiť (platenú) stáž, získať prax, ktorá napríklad vyústi do bakalárskej či diplomovej práce. Spojíš príjemné s užitočným: vytvoríš reálny produkt pre skutočného klienta, zarobíš, a zároveň si splníš školské povinnosti. A ak budeš dosť dobrý, full time hneď po škole máš istý. (True story.)

Koho hľadáme?

Všetci v Altamira sme zodpovední, perspektívni ľudia s vyvinutou schopnosťou self-manažmentu. A hľadáme takých, ktorí k nám budú osobnostne a technologicky pasovať. Aktuálne máme otvorené najmä technologické pozície, ale všetko, čo si sa dočítal vyššie, je maximálne aplikovateľné aj na všetkých ostatných členov tímu.
Naše požiadavky nie sú malé, ale za odmenu ponúkame úplnú voľnosť, poctivé peniaze a prácu, na ktorú budeš môcť byť hrdý.

Zaujíma ťa viac?

Pozri si naše práce!

Top